Aldas hvalpe 2019

Kennel IshundFelding - Familieopdræt af Islandske fårehunde

Aldas hvalpe 2019


Lør 18. Maj 2019

Idag er hvalpene 25 dage gamle, de er rigtige små hvalpe nu, der løber og leger, klatrer og er super nysgerrige. Igår var de ude og køre bil for første gang, vi er startet på deres træning til deres fremtidige liv allerede nu. Følg med i hvalpenes hverdag på vores FB side . Vi søger stadig efter den helt rigtige familie til een af vores dejlige tævehvalpe. Læs mere om os på (link)


Tirs 14. Maj 2019

Hvalpene er nu 3 uger gamle, de stortrives. De har 5. Doblet deres fødselsvægt alle sammen, og de skal have ormekur første gang idag, og smage på blendet hvalpemad.


De har åbnet øjnene (på dag 11 og dag 12), de har åbnet deres ører (på dag 14), og de er blevet super gode til at gå. De har fået tænder (på dag 18) og de små skarpe tænder afprøvet i alt. De er begyndt at komme ind i stuen og lege på yogamåtter i deres kravlegård og det går huhej derudaf med både leg med hinanden og motorik. De er fuldkommen uimodståelige dejlige. Alda er stadig en toptunet meget opmærksom mor der sover ved siden af hvalpekurven i vores gæsteværelse lige ved siden af vores soveværelse. Og hvalpene sover fantastisk godt om natten. Alda skal desværre stadig ud om natten da hun spiser helt enorme mængder Essentials hvalpemad, krydret med kogt kylling, samt omelet med skinke og ost både morgen og som natmad.


Vi søger den helt perfekte familie til een pige-hvalp nu. Er du interesseret så læs HER om hvad vi forventer af vores hvalpefamilier og send en mail med så meget som muligt om dig selv og hvad du kan tilbyde en hvalp TILFre 26. April 2019

Må vi præsentere vores feel good five femlinger og deres fulde navne :


Førstefødte : Ishundfelding Fríða-Lóa Aldadottir

(Amalie navngav den førstefødte efter sin egen Fríða, som betyder smuk og kæreste)


2. Fødte : Ishundfelding Viska-Lóa Aldadottir

(Viska betyder vis, klog)


3. Fødte : Ishundfelding Vina-Lóa Aldadottir

(Vina betyder ven / veninde)


4. Fødte : Ishundfelding Vigga-Lóa Aldadottir

(Vigga er forkortelse af der islandske kvindenavn Vigdis)


Alle piger har fået mellemnavnet Lóa, der er en lille vadefugl - navnet er valgt af Liv der skal have een af pigerne.


Sidstehvalpen og eneste dreng :

Ishundfelding Fróður-Loki Aldason


Han er opkaldt efter sin oldefar Sagahundens Fróður - og så har han fået mellemnavnet Loki da hans kommende mor Helle ønskede det navn brændende som kaldenavn.


Tirs 23. April 2019

Godmorgen fra en træt og meget glad familie. Alda gik endelig rigtigt i fødsel igår aftes kl 23 netop som vi havde sagt godnat, slukket lyset og besluttet os for at prøve om vi kunne sove en times tid. Presseveerne kom ret hurtigt efter Amalie ankom, første hvalp, en tricolor pige, blev født i Amalies hænder kl 23.30, anden hvalp, også en stor pige, rød med hvid, blev født kl lidt i 1, som Amalie befriede for fosterhinde, og lidt over 1 kom tredje pige, en tricolor, igen dumpende ned i Amalies hænder, og med hele to fosterhinder på sig... hun havde taget nr 1 hvalps fosterhinde med ud. Kl 3 kom så nr 4 pige dumpende ud i Amalies hænder, også en tricolor pige men næsten helt sort, og 10 min efter kom nr 5 hvalp - ENDELIG en dreng, også smuk tricolor. Alda var helt suveræn til at føde og trods hun blev forskrækket over de første presseveer, der tydeligt gjorde ondt, fødte hun alle hvalpe helt perfekt og uden en lyd andet end stønnen under veerne. Både mor og børn har det super godt, mor er mega maxi sulten, alle børn stærke og sunde, suttede med det samme med virkelig god kraft, alle med dobbelte ulveklør, nr 3 pige endda med een dobbelt på højre forben. Mor Alda er en helt fantastisk mor, der ammer i døgndrift, pusler om sine små og holder dem flotte og toprene. De vejede mellem 260 G og 320 G (den største var drengen). Vi er gået igang med at finde og sammensætte de helt rigtige navne sammen med de hvalpefamilier, vi allerede nu kender.

STORT tak til dyrlæge Lise Rovsing for support og gode råd hele vejen igennem, og til vores ældste datter Amalie der agerede som den mest proffe jordemoder nogensinde. Amalie skifter nu titel til hvalpe-sundhedsplejerske 😀

Og det var jo helt eminent at være tre med til fødslen, for både nr 3 og nr 5 kom så hurtigt ud efter nr 2 og 4 at den ene skoldede klemmesakse mens den anden assisterede Amalie med klude - og vi fik endda filmet et par af hvalpene komme til verden helt tæt på.

LIVETS MIRAKEL er underfundigt og vi er SÅ TAKNEMMELIGE for denne perfekte fødsel der ikke endte i kejsersnit som vores sidste to gjorde!


Man 22. April 2019

Alda er stadig i opblokningsfasen, ingen af os har sovet i nat. Men vores søde dyrlæge Lise Rovsing med med tæt på sidelinien pr telefon og hun siger alt er fint og normalt. Alda kaster en del op selvom hun er hamrende sulten, og hele hendes krop ryster når hun er ude i haven (pga veerne). Vi PRØVER at holde hovederne kolde og modet oppe!


Søn 21. April 2019

kl 21 gik Alda i opblokningsfasen, hun graver en masse i alle hundekurve i huset, puster og pruster og vi vandrer rundt med hende da hun ikke kan finde hvile men meget gerne vil være HELT TÆT op af os... håber på en snarlig og HELT normal og ukompliceret fødsel!


20 og 21 Februar 2019

Tålmodighed belønnes. IshundFelding Alda og Hafli Fra Kerlingarfjöll har nu parret sig både onsdag og torsdag. Vi tager også lige en gang til i morgen fredag. Derfor kan vi godt sige at vi forventer et kuld hvalpe den 24 april 2019. Hvis du/I er interessert i at bliver skrevet op til en hvalp fra dette kuld, kan du skrive til felding@ishundfelding.dk eller ringe til Bo på +45 26 28 24 26

 Her er en fiktiv stamtavle på de kommende hvalpe.


Februar 2019

Så er vi klar til igen at skulle have et kuld hvalpe. Denne gang er det vores yngste IshundFelding Alda Auradottír der skal prøve at være mor. Alda blev i slutningen af januar HD fotograferet og har AA hofter. den 7. feb blev hun øjenlyst og heller ikke der var der nogen bemærkninger. Vi har fundet en RIGTIG sød hanhund blot få km fra hvor vi bor. Haflii fra Kerlingafjol, er født i 2013 og kommer fra Betina Pahl i Tyskland. Hafli har AA hofter, øjenlyst unden bemærkninger, er metalbeskrevet og udstillet med meget fine resultater. Hafli er far til 2 kuld.

Vi glæder os naturligvis meget og skal nok lægge opdateringer her, men følg også med på vores facebook side.

Facts om Aldas

hvalpe

Alda og Hafli er blevet forældre  d 23. April 2019 til 4 smukke velskabte piger samt en stor lækker velskabt dreng, alle 5 med dobbelte ulveklør på alle bagben, og een med dobbelt ulveklo på det ene forben. 4 tricolor hvalpe og een rød hvalp.


Hvalpene bliver naturligvis registreret og stambogsført i Dansk Kennel Klub


Lidt om os :

Vi er et  lille familieopdræt, hvor hvalpene bor i vores hjem, er sammen med os 24-7 og er med i alt hvad vi gør og laver i familien : vores 3 børn og ene svigersøn samt deres mormor Aura, og 3 andre islandske fårehunde.

Både Hafli og Alda er kærlige familiehunde.


Vi går meget op i socialisering og tidlig træning af hvalpene.  Vi går også meget op i at udvælge de helt rette forever familier til vores hvalpe.


Vi har 2 piger tilbage til den HELT RETTE familien.

Seriøse henvendelser kun på enten mail eller mobil listet nedenfor.


Lidt om forældre og hvalpe:

Indavl på 5 generationer 0 %

Indavl på 6 generationer  : 0.84%


Se en "fiktiv" samtavle her


Mor: (tricolor)

Ishundfelding Alda Auradottir DK06079/2016

Hd AA

Udstillet : 2 excellent  (i Sverige), 2 VG i Danmark

Mentalbeskrevet og øjenlyst uden anmærkninger

Dobbelte ulveklør


Far: (rød med hvid)

Hafli frá Kerlingafjoll

DK08033/2014

Hd AA

Udstillet : 14 x excellent

Mentalbeskrevet og hyrdetestet

Øjenlyst uden anmærkninger

Dobbelte ulveklør


Er man interesseret i en hvalp, er man velkommen til at sende os en mail på felding@ishundfelding.dk eller ringe på 26282426

Facebook henvendelser besvares ikke.