Alda

Kennel IshundFelding - Familieopdræt af Islandske fårehunde

IshundFelding Alda AuradottirIshundFelding  Alda Auradóttir vores anden islandsk fårehund af egen avl.

 

Alda er vores egen hjemmefødte sorte islandske skønhed. Hun er datter af vores smukke Aura og den svenske sort/hvide skønhed af en flot fyr og svensk champion Frosti. Aura og Frosti havde 10 dage med herlige dates i januar 2016 i - meget passende - sne og frost i Sverige, mens Bo og Frederik rykkede teltpælene op og var tålmodige følgesvende med Aura. Det tog 7 dage før de to turtelduer overhovedet gad prøve på at lave babyer, men tålmodighed lønner sig, så pludselig var der gevinst 3 dage i træk, før Aura, Bo og Frederik endelig kunne vende hjem fra Sverige til resten af familien.


Desværre blev vi ramt af ret alvorlig sygdom, kort tid efter Aura og Frost havde lavet babyer. Anne fik en influenza A, der påvirkede hendes astma uforholdsmæssigt meget. Det endte med en akut 112 indlæggelse, det havde vi prøvet før pga astmaen så let bliver forværret.

                                                                             Men under det første halvandet døgns indlæggelse udviklede Anne først

                                                                             lungebetændelse, der lynhurtigt udviklede sig akut kritisk til septisk chok

                                                                             og akut lungesvigt. Anne lå 4 uger i kunstig koma og respirator og

                                                                             kæmpede for sit liv på intensiv mens Aura rugede babyer. Efter 7 ugers langvarig indlæggelse og påbegyndende genoptræning, gik Auras fødsel igang netop som Anne havde plaget lægerne længe nok om at blive udskrevet før påskedagene - og Auras længe ventede hvalpe. Mens Aura fødte sin første hvalp Freya, var Anne igang med at få taget A-punktur. Da Aura var igang med at føde sin anden hvalp Falki, var Anne igang med at få målt endnu en lungefunktion. Da Aura fødte sin tredje hvalp, lå Anne og ventede på røntgen af lungerne, og Alda kom til verden lige i det øjeblik, Anne var færdig og skulle rulles tilbage til stuen. Anne gav Alda sit navn, opkaldt efter Auras mor og lille Aldas mormor, Toftedal Alda. På det tidspunkt vidste vi, at Alda betyder “bølge” på islandsk, men vi vidste ikke, at Alda har den mest fantastiske hvide bølge der snor sig på hendes bryst. Det er altid forunderligt, når de højere magter og skæbnen spiller ind uden man er helt bevidst. Senere skulle det vise sig, at Alda virkelig var en dejlig bølge af glæde indover vores liv.

Efter Aldas fødsel, gik fødslen i stå, og 5 timer efter, samtidigt med at Anne var blevet udskrevet, kom Aura til Ølby dyrehospital, hvor et professionelt team hjalp de sidste hvalpe til verden : Mysla og Tindra. Aura livmoder sprak pga pres da en død hvalp havde rullet sig om en moderkage og blokerede udgangen, så vi er hamrende lykkelige for, at vi kom hjem med 5 sunde, smukke og stærke hvalpe, og en levende mor. Aura må ikke få flere hvalpe, så beslutningen var let at træffe om at een af pigerne skulle blive her, da vi vågnede lettede op d. 24. Marts 2016 skærtorsdags morgen - for første gang hele familien samlet i 7 uger og så med så smuk en familieforøgelse.


Og hvordan vælger man så imellem fire super smukke tævehvalpe ?? Tja - Alda gjorde det for os, for hun blev ved med at løbe ind i soveværelset som den eneste hver eneste dag. Så Alda valgte os ❤️

Alda blev også en uvurderlig hjælp til Annes genoptræning, for har man ligget passivt hen i 5 uger så kan man ikk længere hverken gå, sidde, stå eller spise selv. Idag er Alda Annes terapihund og uvurdelige støtte i hverdagen, da Anne lever med flere sjældne lungesygdomme, langtidseftervirkninger efter den livstruende forgiftning og en lungeskade på 25%.


Aldas hvalpe 2019 :

Kommer ....Facts om Alda

 • Født den 23. marts 2016 hos familien Felding i Lynge i vores soveværelse
 • Mor: Toftedal Aura fra Kennel Toftedal
 • Far:  TellusDream Frosti
 • Se Alda's stamtavle her
 • Farve : tricolor
 • Betydning af navn : Alda betyder bølge på islandsk og Alda har fået navnet dels fordi hun er opkaldt efter sin mormor og dels fordi hun har en hvid tegning på brystet, der ligner en bølge.
 • Kælenavn : Komtessen
 • Kendetegn : sort i ansigtet,  hvid plet i nakken og på venstre side af halsen, hvid bølgetegning på brystet, hvid knælang sok på venstre forben og hvid soklet på højre forben, lysbrune aftegninger på alle fire ben, hvid spids og hvide stænk i sort hale så den ser grålig ud
 • Ulvekløer : to dobbelte ulvekløer på bagbenene
 • Søskende : Freya, Falki, Tindra og Mysla
 • HD-Status: tages den 29 januar 2019
 • Øjenlyst: 7. feb 2019 Ingen bemærkninger
 • Mentalbeskrevet : Er mentalbeskrevet 30.09.2017
 • Udstillinger:

29.04.2017 Roskilde VG Se kritik her

24.09.2017 Ballerup VG Se kritik her

01.07.2018 Göteborg EX Se kritik her

19.03.2018 Malmö EX Se kritik her

 • Livret: laks, røræg, pølser, små kogte kartofler, A38, ost, skinke, små tørrede fisk
 • Hobby: svømme om sommeren, hyrde solsorte, traner og egern samt ind imellem at rulle sig i noget "lækkert" på vores daglige skovture
 • Not: støvsugere og at blive vasket
 • Alda's bedste ven: Vores Luva, labradoren Tuc, gravhunden Sofus og labradoren Alfie
 • Og mor Aura er den bedste i verden,
 • Alda er mors (Annes) pige, lykkeperle, puttegris, livscoach og genoptræningsmakker.