Auras hvalpe 2016

Kennel IshundFelding - Familieopdræt af Islandske fårehunde

Auras hvalpe 2016


Onsdag den 23. marts 2016

Aura fødte 5 sunde og raske hvalpe. 4 tæver - Alda, Freya, Tindra, Mysla og 1 dreng - Falki. Vi har valgt at beholde Alda som vores 4. hund i flokken. 


Torsdag den 25. februar 2016

4 uger til en forhåbentlig fødsel. Aura viser nu gode takter på at være gravid. Vi har denne gang fravalgt at lade Aura scanne og følge vores mavefornemmelse og de daglige observationer.

Aura skal nu til at have hvalpefoder og derfor går vi nu langsomt igang med at ændre hendes kost, ikke noget med endnu en gravid hund med dårlig mave, det er nok at hun om en uge eller 2 skal have ormekur!!!

De kommende hvalpes far har samme farver som aura og derfor håber vi på at kuldet bliver tricolore (sort med hvid og brun), men igen, naturens orden kan ingen ikke spå om - ej heller os.

Hvis du nu sidder og tænker at det da også kunne være en dejlig udfordring at have en lille ishund løbende rundt om dine ben denne sommer og de næste, forhåbenligt 15-16 år (det er kun i starten at de er små derefter vokser de langsomt, men sikkert til standard islandsk fårehunde størrelse), så send os en mail på felding@ishundfelding.dk med en beskrivelse af dig og din familie samt hvad I kan tilbyde en ishund hvalp.


Lør d 22. Januar 2016

Så er det ganske vidst. Efter en lille uges besøg, masser af hygge, gode lærerige snakke og hundeleg hos kennel Tellusdream siden i mandags, hvor Aura og Frosti hver dag har leget, været sammen, kysset og hygget, og efter en STOR PORTION TÅLMODIGHED fra vores side af, så parrede Frosti endelig Aura både fredag og lørdag. Så nu er det SERIOUS BABYMAKING - og vi er MEGET glade. Med 3. gangs kærestebesøg har vi nu lært endnu mere om hvordan vi ved, hvornår tæven er klar og hvordan det bedst foregår med respekt for en ung, uerfaren tæve (jomfru), og den helt naturlige parring med respekt for vores naturrace. Vi blir i Sverige til søndag, hvor Frosti og Aura så får en sidste kærestedag sammen før Aura og vi skal hjem igen til hverdagen - og endnu mere spændt venten! Tålmodighed er VIRKELIG en opdrætters største dyd - og IKKE altid lige let!


Vi er igang med at skrive familier op til dette kuld.

Er du interesseret i at blive skrevet op til en hvalp fra dette kommende kuld, så læs alt om os og vores krav til kommende hvalpekøbere her på siden. Send os så en mail om dig, din familie og hvad I kan tilbyde en hvalp til os på : felding@ishundfelding.dk Derefter mailer vi sammen om muligheden for et besøg hos os.


10. Januar 2016.

Aura er startet løbetid - så nu er første del af spændingen udløst. Der bliver MEGET MERE spænding både omkring kærestebesøget i Sverige, graviditet og fødsel. Men vi GLÆDER os som små børn til juleaften.

Bo er også tilmeldt til DKK opdrætter uddannelsen først i februar, så meget snart er vi to i vores familiekennel med opdrætteruddannelsen. Ambitionen er at vi begge sammen fortsætter på DKKs Hundeholder uddannelse til efteråret, der er en overbygning til opdrætter uddannelsen.

Så Auras løbetid kunne ikke være bedre timet, da Bo er chauffør på Sveriges-turen og jo ikke både kan være i Sverige og på opdrætteruddannelsen.


11. december 2015.

Aura er nu øjenlyst uden anmærkninger. Som øjendyrlægen sagde: 100 % perfekte øjne.


5. december 2015.

Aura og vi var i starten af december på besøg hos hendes tilkommende Frosti fra kennel Tellusdream i Sverige.

Tellusdream Frosti er en 5 år gammel lækker tricolor fyr med AA hofter, høj flot haleføring, super kærligt og venligt sind, fine øjne der er øjenlyst uden anmærkninger og så er han svensk champion. 

Aura og Frosti har en indavlsprocent på 0.0 % ved 4 generationer, 0.8% ved 5 og 6 generationer.

Aura og Frosti blev ved besøget i Sverige straks rigtigt gode venner - Aura er meget kræsen ang hanhunde bekendtskaber så vi var noget spændte på, om vores valg af kæreste nu også faldt i Auras smag. Men det gik over al forventning
Facts om Auras

hvalpedrømme

  • Kærstebesøg: 22-24 Januar 2016


  • Mor: Toftedal Aura

HD status: AA

Øjenlyst uden anmærkninger

Mentalbeskrevet

 

HD status: AA

Øjenlyst uden anmærkninger

Mentalbeskrevet