Aura

Kennel IshundFelding - Familieopdræt af Islandske fårehunde

Toftedal Aura
Toftedal Aura er vores   sorte perle af en   islandsk fårehund.


Aura er født i Svendborg d 7. nov 2012 hos Kennel Toftedal Susanne Dannaher, der har den lille familiekennel Toftedal. Den morgen, Barack Obama blev genvalgt som USA's præsident, vågnede vi op til en besked fra Susanne om, at Alda havde født. Alda er tricolor, og farmand til kuldet er den smukke  Sagahundens Frodúr fra kennel Sagahunden, som ejes af Tove Møller.


Aura var nr 3 ud af 6 hvalpe, den eneste pige i kuldet og hendes mor Aldas første kuld. Aura er tricolor, dvs den dominerende farve er sort med hvide tegninger og lysebrune ben. Hendes to brødre Loki og Frodo er også tricolor, mens hendes tre andre brødre, Fafnir, Kauri og Vilji er chokoladebrune med hvide tegninger. De chokoladebrune islandske fårehunde er rimeligt sjældne i vores race, og vi er da lidt spændte på om Aura er bærer af det brune gen. Selvom vi elsker den islandske fårehunds utrolig mangfoldige pelsfarver, og selv har / har haft 4 røde islandske tøser, så må vi indrømme, at med Aura faldt vi pladask for denne sorte skønhed. Auras pels er blank som en ferskvandsperle og skinner meget smukt. Auras pels er nok også noget af det blødeste, man overhovedet kan tænke sig.


Aura var Bos gave til Anne, eftersom Anne mistede sin højtelskede Ronja i marts 2012, altfor ung måtte vi tage den forfærdelige beslutning, at Ronja ikke længere levede et værdigt hundeliv pga sin blindhed. Det tager mange måneder at komme sig over en trofast vens bortgang. Men Aura var den glædelige familieforøgelse, og vi hentede Aura hjem 8 uger gammel fra Svendborg d 4. januar 2013.


Aura var fra hvalp af ufattelig lærenem, og er nok også den af vores 6 islandske damer, der har været aller lettest at opdrage. Hun går bare tur sammen med os uden snor og har altid gjort det. Indimellem kan hun tage nogle sprinterture efter egern eller solsorte, men altid ved hun præcis, hvor hun hører til, og fortæller os også gerne, når hun kommer på plads, at det mener hun helt bestemt, at hun fortjener en godbid for.


Aura er en klog, rolig, meget loyal og kærlig ven. Aura er Frederiks bedste ven, og Aura har også en sjette sans for, at een i familien har det dårligt,  så ligger hun trofast ved dennes side.


Hos os bliver hun omtalt som Komtessen. Denne titel skal dog så småt udskiftes med Dronning for Aura er efterhånden den, der bestemmer i vores lille flok. Det skal dog siges,  at Aura og Wilma pænt deles om magten, men den fødte alfatæve, det er Aura blevet her efter hun er fyldt 3 år. Aura, Wilma og den lille frække loppen Luva er i det hele taget en utrolig harmonisk flok, der ved, hvor de har hinanden, ved hvem der bestemmer og der behøver ikke udøves nogen magt - de ved det bare. Og det giver ro - og masser af plads til leg - og når de tre leger sammen, ja så er der både lyd på og rimeligt meget gang i den. Vi ELSKER at kikke på vores firbenede tøser, både når de leger i stuen og den vilde jagt går henover sofaerne eller på marken og i skoven, hvor de i fællesskab hyrder fugle og leger "hvem kommer først" - og så er der dælme fart over feltet. Hvad Aura har i naturlige leder egenskaber, har Luva bestemt i fart,

 

Aura venter trofast hver dag på, at Frederik kommer hjem fra skole, for så ved Aura, at hun skal ud og gå en tur sammen med Frederik – og det elsker Aura. Når Aura går tur, møder hun tit børnehaver som altid får lov til at klappe - Aura er tålmodigheden selv overfor børn i alle aldre og hun står pænt stille og lader selv bitte små børn mærke hendes bløde pels.

 

Selvom Aura er Annes hund og Frederiks bedste ven, så har Aura for altid forelsket sig hovedkulds i Bo. Så Aura går med Bo på kontoret hver dag - vi er så heldige at hav eget firma i vores hjem, så Aura er med Bo alle de dage, han er på kontoret hjemme, og hun viger ikke fra Bos side. Aura ville stensikkert også elske at være med Bo ude hos kunder, når Bo kører elektroniske workshops i både Danmark og udland, men det er jo desværre ikke alle, der ville elske en "firma hund".


Aura har AA hofter, er øjenlyst uden anmærkninger, udstildet en del gange med excelent og very good og er metalbeskrevet ved islandsk fårehundeklub.

Facts om Aura

 • Født den 7 november 2012
 • Mor: Toftedal Alda fra Kennel Toftedal
 • Far:  Sagahundens Frodúr fra kennel Sagahunden 
 • Farver : sort i ansigtet,  tricolor, med tigerstribet sokker på poterne og lysbrune aftegninger på alle fire ben, hvide stænk i sort hale så den ser grålig ud
 • Ulvekløer : to dobbelte ulvekløer på bagbenene
 • Søskende : Frodo, Vilji, Fafnir, Kauri, Loki
 • HD-Status: A
 • Øjenlyst uden anmærkninger
 • Mentalbeskrevet
 • Livret: laks, kød, sild, salat, jordbær, rugbrød, kartofler, kål, rå okseben med marv,  agurker, gulerødder, tun, i det hele taget al slags spiseligt
 • Mormor: Godrumgårds Glit
 • Morfar: Astvinur Hamdir 
 • Farmor: Astvinur Eistla
 • Farfar: Westmanna's Ullin-Hvitti 
 • Hot: at være alene med sine far på arbejdet
 • Hobby: hyrde solsorte, traner og egern
 • Not: støvsugere og fyrværkeri
 • Aura's bedste ven: Frederik, Wilma og Ljufa
 • Første kæreste: Tellusdream Frosti (link)
 • Hvalpedrømme forår 2016: Læs mere her.
 • Tilkommende: Tellusdream Frosti