Wilmas Fantastiske Firlinger

Kennel IshundFelding - Familieopdræt af Islandske fårehunde

Wilmas Fantastiske Firlinger1 måned gammel

Her kan du læse dagbog for Wilmas og Lappis hvalpes lige fra fødslen og frem til de flytter hjemmefra .


Dag 62 - d 9. Juni:

Wilmas fantastiske firlinger fylder 2 mdr idag, og alle fire er nu i deres egne nye familier, Luva er blevet her og for første gang i 2 mdr har vi sovet en fuld nat igennem, Luva har sovet i vores seng fra kl 22-06.30 ... Spørg lige om vi nød det :-) Vi fejrer Skúlis, Snorris, Lukkas og Luvas 2 mdrs fødselsdag idag. Tillykke til jer alle og tillykke til de nybagte hundeejere, må I alle få et langt og lykkeligt liv sammen.

Eventyret om Wilmas hvalpedrømme er slut, sidste kapitel er lukket og 4 små nye eventyr begynder i hver 4 familier. Vi ønsker jer alt det bedste. Og de levede lykkeligt til deres dages ende :-)

 


Dag 61 - d 8. Juni:

Vi sagde farvel først til Skúli, der blev hentet af Leonora og Nina, og bagefter til Snorri, der blev hentet af Henrik, Pia og Mathilde. Det var svært at se dem køre men vi VED de får de bedste liv hos deres nye dejlige familier. Det har været en stor fornøjelse at lære jer alle at kende, og vi ønsker jer alt det bedste med Skúli og Snorri. Det er på gensyn og ikke farvel for altid.

Og så var her kun een tilbage, Luva, som nu skal finde sin nye plads mellem Aura og Wilma.


Dag 60 - d 7. juni:

Tre hvalpe tilbage og de leger hele dagen som om de godt ved at nu skal de alle snart skilles, og vi gør klar til endnu en svær afsked med de små, der har fyldt alt i vores liv i 2 mdr.


Dag 59 - d 6. Juni :

Helle og Frank kom på besøg for at hente Lukka hjem. En dejlig dag og en smuk begyndelse på et nyt eventyr for dem og afslutningen på et eventyr for os. Det har været en stor fornøjelse at lære Frank og Helle at kende, og det har været en unik oplevelse at følge Lukka i hendes første 8 uger af hendes liv. Vi ønsker jer alle et langt og lykkeligt liv sammen.

Og da Lukka blev båret ud i Helles og Franks bil af Mathilde med mor Wilma lige i hælene, ja så måtte der vel fældes nogle tårer. Men vi glæder os meget til at følge Lukkas liv og udvikling, det er et på gensyn, ikke et farvel.

Men her blev tomt herhjemme, det var som om de tre andre også blev stille.


Dag 58 - d 5. Juni:

Dagen før dagen, mærkelig dag fordi vi nu ved det er ved at være slut, og det er meget underligt at skulle skilles fra de hvalpe, som har været så kæmpe stor en del af vores liv i 2 mdr, og for den sags skyld også mens de lå i Wilmas mave, og det er 4 mdr idag siden at Wilma og Lappi første gang havde et kærligheds-møde :-) Lappi har også fødselsdag idag, han fylder 5 år, kæmpe stort tillykke og tak for de smukke hvalpe, du har lavet til os :-) Vi har trænet en del med hvalpene hver for sig alene på gåture i sele og snor og uden snor, trænet en del indkald og alle hvalpene ka håndtere at være alene afsted og de kommer alle når vi kalder.


Dag 57 : d 4. Juni:

Hvalpene fylder 8 uger idag og er næsten rejseklar, vi har fået melding om at stambøgerne er klar hos DKK og da helligdagene nu starter igen, så fræser vi til Brøndby så hvalpene ka få deres stambøger med sig med det samme :-)


Dag 56 : d 3. Juni:

Alle hvalpene var på festlig skovtur idag hvor vi trænede fløjte og indkald. Alle kommer på både deres navn og på fløjten. Og de var drivvåde da vi kom hjem, efter spurteture i det høje græs.


Dag 55 : d 2. Juni:

vi har travlt med at gøre alt klar til hvalpene flytter hjemmefra. Hvalpene får en pose med sig til deres nye hjem med en masse gode sager i samt en mappe med en hel masse artikler og gode råd fra os af.

Idag var hele bundtet til dyrlæge Lise Rovsing på dyreklinikken Artemis og få vaccinerne samt chipning og sundhedseftersyn. Alle fire er topsunde, raske og et herligt nysgerrigt, frygtløse kuld. På klinikken hilste hvalpene på flere slags hunde og en hel del mennesker og havde en festlig stund :-)


Dag 54 : d 1. Juni:

Vi havde alle hvalpekøbere til åbent hus og havde en utrolig hyggelig eftermiddag.


Dag 53 : d 31. Maj:

Luva og Skúli var i Allerød Hovedgade på første gåtur ligesom de to andre var igår. Og de blev temmelig meget beundret.


Dag 52 : d 30. Maj:

Idag havde vi Snorri og Lukka med i sele og snor i Allerød Hovedgade og gå en lille tur. Hvalpene mødte mange forskellige slags mennesker både helt små børn og ældre, store og små og med og uden skæg :-) Samt raslende indkøbsvogne, cykler, biler, og vi var i boghandleren med dem hvor de fik lov at bide i boghandlerens storetå :-) Hvalpene blev totalt beundret og vi fik fortalt om den islandske race der stammer helt tilbage fra vikingerne, til temmelig mange mennesker, der slet ikk ku stå for vores to bamser :-)


Dag 51 : d 29. maj:

Idag har Snorri og Skúli på skift været alene ude og køre bil og besøge deres moster Frida for allerførste gang. Snorri, som vi bedst kender ham, fuld af gå på mod og ville hilse på alle, undersøge både lejligheden og hele udendørs området, samt mens vi tobenede sad og drak the, ville Snorri hellere sidde i døråbningen og kikke udenfor, betragte alt det nye i ro og harmoni.

Skúli er som den dejlige fyr han er, han er nysgerrig og modig, men kaster sig ikke hovedkulds over nye ting, han er med på noderne og er ikke bange men skal lige have ekstra tryghed fra os tobenede og det får han naturligvis :-) Skúli lagde sig som sine søstre under bordet og hyggede sig da han først havde undersøgt det hele. Skúli har også en evne til at sætte sig på sin bagdel og bare kikke på een i en rum tid som om han sidder og tænker over tingene :-) Efter besøgene var drengene trætte og mætte af oplevelser men syntes alligevel, det var skønt at nogen nye venner kom på besøg for at beundre dem.

Senere kom moster Frida også herhjem til os for første gang og første gang hvalpene samlet er sammen med hende. Frida er ikke særligt begejstret for hvalpene men hun vænnede sig da til dem, og det var også godt for os at se, at hvalpene bestemt ikke er bange for Frida selvom hun brummer en hel del af dem.

Ved aftenstide var Lukka alene ude og gå tur i sele og snor sammen med Amalie og på besøg hos den ændrer ishunde herre Geyser :-) Hvilket Lukka også tog med krum hals :-) Aftenen afsluttedes sovende ved, under og på vores nye sofa mens familien slængte sig og så film :-)


Dag 50 : d 28. Maj.

Hvalpene fylder 7 uger idag, helt utroligt umuligt at forstå at de er små hunde nu og kan så meget. Idag har Skúli været med alene ude og køre hen til Frederiks skole og hente ham, og her var der nok en 10-12 børn og voksne der beundrede ham og ville købe ham :-) Måtte fortælle alle at jeg kender en stor pige der ville blive meget ulykkelig hvis han kom med dem hjem :-) Så Skúli kom med hjem igen. Snork sov på vejen hjem mæt af indtryk. Skúli klarede iøvrigt al opmærksomheden med ophøjet ro.

Ellers har hvalpene fejret 7 ugers dagen med leg i haven, graven og finden pinde og gå på opdagelse inde under alle buskene. Og haft besøg af vores mormor og morfar, specielt mormor er et hit hos dem :-)


Dag 49 : d 27. Maj.

Luva og Lukka har været ude at køre bil, altså hver for sig, og besøgt Amalie og deres moster Frida, som de aldrig har set før. De har heller ikke været i Amalies lejlighed før. Det var med vilje fordi vi gerne ville se, hvordan de reagerer, når de er helt på egen hånd uden søskende og mor Wilma og et fremmed sted med en helt fremmed hund. Vi må sige at de begge reagerede med stor nysgerrighed og ingen frygt. Luva var lidt højt gearet, pibende i bilen men kastede sig ud i mødet med Frida og den nye lejlighed med stort gå på mod. Efter 15 min undersøgen og hilsen lagde hun sig ned og slappede af. Samme gentog sig med Lukka, der dog ikke peb i bilen og var mere sådan cool og rolig, hun mødte både Frida, en anden hund og de fremmede omgivelser med ophøjet ro, nysgerrighed og mod. Samme gentog sig med Lukka, efter ca 15 min hilsen g snusen lagde hun sig også ned g bare slappede af, skønt at se at de begge afstresser nemt og i det hele taget er frygtløse, modige og nysgerrige.

Imorgen skal drengene på samme tur.

Snorri har dog været alene på besøg hos Geyser, en ældre IF herre, der bor i vores nabolag, på armen af Amalie forleden aften, og Snorri var fuldkommen cool.


Dag 48 : d 26. maj.

Hvalpene har sovet fra kl 22 søndag aften til kl 5.23 her til morgen, vi er ganske tilfredse med ikke at blive vækket om natten mere.

Vi har pakket hvalpe poser til hvalpene når de flytter hjemmefra samt samlet en mappe med alskens artikler om træning, socialisering og opdragelse. I flytte-hjemmefra-posen er der også et tæppe der dufter af Wilma, en fløjte til indkald, nogle stykker legetøj, hvalpemad, og så har vi været så helt utroligt heldige at både Cotonshoppen og 4hotdogs har sendt os forskelligt lækkert til alle hvalpene, og det har Best Friends også samt Royal Canin. Vi er SÅ glade for at vores hvalpekøbere får en dejlig pose med en masse gode ting i til at starte deres hundeliv med.


Dag 47 : d 25. Maj.

Vi sover stadig igennem hele natten nu og står op med solen :-) Idag fik hvalpene alle sammen besøg både af deres kommende familier samt af deres skønne farmand Lappi samt hans ejere. Det var en rigtig hyggelig dag - både at se Wilma igen sammen med Lappi, hvor glade de er for hinanden og hvor godt de matcher hinanden i sind, samt at se hvalpene sammen med deres kommende familier og hvor fint de matcher hinanden. Vi er virkelig velsignet med nogle super familier. Skønt at tænke på når nu dagen hvor den svære afsked nærmer sig.


Dag 46 : d 24. Maj.

Vi har stor-oprydning idag og her er blevet hamret, banket, flyttet på møbler, støvsuget og fejet - og hvalpene har deltaget meget energisk i hjørner og kravlet ind i reoler osv. Nysgerrig flok :-) Og der er godt nok gang i både løb og hop og spring når de leger vildt med hinanden nu. Samt knurrelyde der mest minder om tigerunger :-) Men ligeså hurtigt de leger med hinanden og er vilde, ligeså hurtigt falder de omkuld og tager sig en skraver :-)


Dag 45 : d 23. maj.

Der er krøller på halerne på alle og de udvikler sig og bliver som en hel loop nu højt båret på ryggen. Lukkas ører er oppe nu i Sheltie position :-) Og vi sov for første gang en hel nat uden hvalpene vækkede os kl 1 og 3. Tilgengæld er det meget meget levende, sjov morgen kl 4.30 :-) Hvalpene - og vi - havde 4 livlige drenge i alderen 10-12 år overnattende her, det er tydeligt at hvalpene blir tiltrukket og hygger sig med børn.


Dag 44 - d 22. Maj.

En meget varm sommerdag idag og hvalpene har sovet en hel del af dagen i skyggen, plasket lidt i vores mini soppebassin og her sidst på eftermiddagen har de tre af dem været ude og gå en mikro tur i sele og snor.

Vi har også afprøvet indkald med den nye fløjte som følger med i alle hvalpenes "flytte hjemmefra" pose med masser andre praktiske ting samt lidt gnaske guf også.

De kommer på fløjten, fandt vi ud af, men de er også ret gode til at komme på deres navne, selvom det ikk er altid det lige passer dem at komme hvis de er på opdagelse i havens afkroge og gemmesteder :-) Lille Luva, der stadig er mindst i kuldet, har som den første fået ørerne op i "sheltie" look a like, mens de tre andre stadig har labrador ører, dog er Lukkas også på vej nu :-)


Dag 43 : d 21. Maj

Så er banden fyldt 6 uger, og ja, gentagelser igen igen : men SIKKE en rejse vi har været vidne til de sidste 6 uger og sikke en udvikling. Det er et lille mirakel at være vidne til hvordan de udvikler sig og virkelig har hver deres personlighed nu.


Dag 42 : d 20. Maj 

Idag har det været en ude i haven dag og lege på græsset, under de store hule-buske og i det lille soppe bassin vi nu har fremme med vand i :-) Og hvalpene har nu smagt både rugbrøds humpler (sikke en fest sådan en humpel til hver kan give), ostehapser og kylling. Forleden fik de en kogt kartoffel hver at lege med, sådan een fungerer ret godt som både bold og snack :-)


Dag 41 : d 19. Maj:

At finde en hvalp, eller 4 hvalpe er ikke altid en let opgave. Vores hvalpe bor jo med os, er med i alle gøremål i familien og færdes overalt i vores hus og have fuldkommen frit, dvs når en hvalp er aktiv, så bliver den også træt, ligeså hurtigt som den vågnede og hoppede rundt. Hvalpe lægger sig til at sove alle mulige Vejne, så mindst tusind gange om dagen tæller vi til FIRE. 1 .. 2 .. 3 ... 4 - og de sover ALLE Vejne. Under havebordet, under solsengen, under højbedene, inde i soveværelset, under chatollet i stuen, i hvalpekurven i stuen, i hvalpehulen i soveværelset.  Og nogengange går vi næsten i panik over vi ikke ka finde een eller to af dem, specielt er Snorri mester i at finde sære og nye steder at sove en lille lur, forleden kunne ingen i familien finde ham, og så lå han bag en dør oppe i en krog ! Skúli tog en lur i legetøjs kurven igår lige oveni den store elskede ko, Lukka og Luva elsker at sove sammen inde under vores natbord.

Idag har de alle fire een af gangen været ude og gå en lille tur i sele og snor, og mødt både et par venlige hunde og et par venlige mennesker. Snorri kan snildt fylde selen ud nu, Skúli og Lukka skal bare have den spændt helt ind, kun Luva er stadig noget for lille til selen, men hun kom så bare ud uden. Amalie havde dem alle afsted på skift, og Amalie har også klippet alle hvalpenes  negle idag - SKØNT :-)


Dag 40 : d 18. Maj:

Tænk at vi runder 40 dage med hvalpene nu, og sikke 40 dage. Vi har løbende hvalpe nu der leger med alt muligt, er super nysgerrige og opfindsomme, som spiser tørkost selv, der kan sige til når de skal lave stort, og som kommer når vi kalder på dem, er kærlige og logrer helt vildt når vi snakker med dem, og vi er temmelig sikre på, at de har en god fornemmelse af deres navne nu :-) For 40 dage siden kom de til verden som små blinde, døve, hjælpeløse væsener. For slet ikke at tale om vægten på de 40 dage. Wilma giver dem stadig en tår ved babserne ind imellem, selvom det absolut kun er små tåre nu - mere gider hun ikk. Deres tænder er også veludviklede og syleskarpe!


Dag 39 : d 17. maj:

5 og en halv uge gamle. De fik anden ormekur igår eftermiddags, lige rædselsfuldt syntes de det smagte, de fik lidt farsbrød som trøst og det bekom dem faktisk vel. Så er der kun een ormekur tilbage, samt dyrlægecheck, vaccine med den nyeste L4 samt chipning hos dyrlægen før de er rejseklar til deres nye familier, som vi forøvrigt føler os helt utroligt beærede over at have fundet til vores hvalpe, tre super dejlige familier med de samme hunde-værdier og holdninger som vi har. De tre skal nok få et godt hundeliv, selvom det der FARVEL lurer som sorte skyer fyldt med tårer i horisonten. Men det blir ikk farvel men på gensyn :-) Hvalpene har idag været i haven hele dagen og nydt det gode vejr. Og så har de mødt græsslåmaskinen - trygt i kravlegården som de ellers ikke gider være i, men her var meget godt at være mens den larmende maskine kørte. Vi har haft flere ishunde der bestemt ikk har været vilde med den larmende græsslåmaskine eller støvsugeren for den sags skyld, så vi prøver på bedste vis at køre med alle de larmende maskiner, incl køkkenmaskiner, så hvalpene er ligeglade med dem, når de blir voksne - håber vi :-) og naturligvis skal de nye familier fortsætte med de larmende maskiner :-) Her til aften havde vi et mini islandshundetræf på vores boldbane med to søde ishunde damer, vi kender. Det var så sjovt at have hvalpene med udenfor huset og haven (selvom de har kørt i bil før og Snorri og Lukka også har været med i Brugsen på armen), så blir det deres første tur udenfor huset. De mødte Silja og Schøtta, og deres søde mennesker, (specielt Ida på 12 var et hit) med åben nysgerrighed, og alle hvalpe havde en herlig halv time med at løbe rundt rundt mellem de fire voksne tæver. Og når hvalpene kom lidt for langt væk på boldbanen, så hentede Schøtta dem ind igen - hyrdehund er man vel :-) De sov tungt allerede i bilen de 5 min hjem, turen som vi normalt går med de voksne. Og alle hvalpe var putteklar da vi kom hjem med dem :-)


Dag 37 : d 15. maj:

Hvalpene er 36 dage gamle. De sover ved siden af vores seng og sover sådan det rigtigt godt men når de blir ammet midt på natten så leger de en del bagefter. De står op kl 4.20 og skal det hele, både tisse og prutte. Så vi roder stadig om natten. Men nyder vores små babyer der efterhånden er blevet meget lidt babyer. Vejning igår aftes viste flotte stigninger :

Hvalpene 1 mdr gammel

Luva vejede 2030 g og dermed den sidste der rundede de to kg Skuli har nu overhalet Lukka, hun vejer 2310 g mens han vejer 2357 g - den lille fyr der har været så forsigtig er nu ved at blive en stor fyr der sagtens kan sige fra overfor sine søskende og også godt ka være med på unoder. Dejligt at se, selvom Skúli stadig er en puttegris, så er han også ved at træde i karakter som den smukke unge fyr han engang udvikler sig til.

Bassemanden, kuldets Superman Snorri, kan ikke vejes på vores bagevægt mere, den strejker under ham, ligesom han heller ikke ka mase sig gennem vores hegn i haven som de andre stadig ka. Så ret sjovt ud den dag det gik op for Snorri selv at han var blevet for stor til hegnet :-) Så Snorri kom på badevægten der ikke vejer SÅ nøjagtigt ned i gram, men Snorri vejer nu 3 kg!!!! Wow en stor flot fyr han blir.

Lukka er med på ALT, hun bøller ligegodt med Snorri som med de to andre, hun er en stærk pige med ben i næsen og super nysgerrig, så er der et spændende gemmested i haven så ka vi være sikre på Lukka er der :-) Og Luva, ja hun er med på sjov men også lidt forsigtig anlagt, simpelthen kuldets "lillegbog for:H


Dag 36 : d 14. Maj:

Hvalpene er idag 5 uger og det er fortsat ufatteligt hvad der er sket på de 5 uger. De er små hunde nu, sover ved vores seng og løber med rundt i huset og haven og er med i alle gøremål. 


Dag 35 : d 13. maj.

Nu sover hvalpene inde ved siden af vores dobbeltseng i vores mikroskopiske soveværelse hvor der er en stor seng, et skab og 40 cm smal gulvplads, hvor hvalpene så ligger på rad og række i små hvalpesenge og på babydyner, det så så sødt og så skægt ud igår aftes som de lå der på rad og række i mørket. De sover mere roligt og vågner ikke og hyler efter selskab, Wilma ammer dem stadig midt på natten ved 3 tiden og så er der temmelig meget fest i dem i en times tid. Fast kl 5.30 er de morgenfriske og oppe, og vil både gerne have babs og rigtig morgenmad. Helt fast er det også at de falder omkuld til første morgenlur når vi sætter os ved morgenbordet kl 7!!

De har alle krølle på halen nu. De kommer i haven mange gange om dagen, faktisk hver gang de har spist, leget eller sovet, der kommer mange tissetåre og stort set alle prutter udenfor nu, selvfølgelig kommer der også uheld indenfor men vi har også flere gange oplevet at de selv går hen til havedøren og piver!

De futter alle rundt i huset og er del af vores familie liv, lige nu er Lukka gået med Frederik på badeværelset :-) Og Snorri har fået eget hus :-)


Dag 34 : d 12. maj:

33 døgn gamle. Vores hvalpe er nu bare minihunde rundt i vores hus. De hadede at være spærret inde i hvalpeværelset og hylede og skreg når de sku være der, så nu har vi droppet det værelse og hvalpene er frit rundt i vores hjem og en fuld del af vores hverdag. Her soves mellem stolene eller under en lænestol hvor der er dejligt huleagtigt, de tøffer i hælene på os og udforsker værelserne og i nat lå de ved siden af vores seng - Wilma opdagede et SMART trick : at hoppe op i vores seng og lægge sig ovenpå sine babser når hun synes de har babbet lige længe nok på hende :-) Det er faktisk utroligt hyggeligt at have dem med i alt, selvom vi er ret meget PÅ med hele tiden at have styr på hvor de er, og få dem ud og tisse efter både leg, søvn og mad - og de gør iKKE tingene samtidigt :-) Vi nyder hvert et kram med dem og alle de mange nuttede og skønne øjeblikke, feks blir man bare totalt glad i låget når tre små islandshunde kommer drønende på deres små tykke ben på græsplænen når man kalder på dem. Snorri var en tur i Brugsen på Mathildes arm i lørdags - og Lukka har været alene med Aura på kontoret idag en halv times tid


Dag 33 : d 11. Maj:

1 måned og 2 dage gamle Vi har haft alle hvalpenes kommende familier på hyggeligt besøg idag og alle hvalpene havde en herlig dag med huset fyldt med gæster. 

Vi har vejet dem her til aften. Vores bagevægt strejker med Snorri på nu, badehætte sagde ca 2.5 kg !! Skúli og Lukka har begge rundet de 2 kg med 2063 g  og 2093 g. Kun Lille Luva vejer stadig under de 2 med 1837 g.

Igår var Snorri en tur med i Brugsen på armen af Mathilde :-) han sad helt stille og sugede indtryk til sig.


Dag 31 : d 9. Maj:

Hvalpene fylder en måned og det skal fejres. De er nu alle ude og lege i haven mange gange om dagen og ELSKER friheden. En hel del tissen og prutten foregår også udenfor, ligesom indkald falder dem helt naturligt, de elsker at løben hen til os når vi kalder :-)

Snorri 1 mdr

Utroligt og ubegribeligt hvad det den sidste måned og hvilken rejse hele vores familie har været på. Og hvilken fantastisk udvikling vi har været vidne til. Ret svært at beskrive egentligt, at få lov at følge fire så skønne personligheder blive født, vokse og udvikle sig er ihvertfald for os en helt unik oplevelse, der vil blive husket i vores familie for evigt. Vi filmer dem på livet løs og er igang med at klippe en dvd der skal vise hvalpenes udvikling, både som evigt minde til os selv og vores børn, Wilmas opdrætter, Lappis ejer samt vores hvalpekøbere ikke mindst. Ja vi ER tossede med vores islandske skønheder - både de store og de små :-)

Lukka 1 mdr

Vægt 1 måned gammel :

Ljúfa : 1651 g - en 6.8 dobling af fødselsvægten på 240 g Skúli : 1895 g - en 7.3 dobling af fødselsvægten på 257 g Snorri :  2255 g - en 7.7 dobling af fødselsvægten på 290 g Lukka : 1937 g - en 6.8 dobling af fødselsvægten på 282 g


Dag 30 : 8. Maj:

Hvalpene er 29 dage gamle og ligner virkelig små mini ishunde nu. Halerne begynder at krølle op som en rigtig islandsk hale skal gøre, og de logrer også pludselig en hel del. Alles pels er tyk og blød og underulden er tæt og vamset. Alle har fået kindtænder også nu.

Skuli 1 mdr

Renlighedstræningen er for alvor begyndt. De leger nu fuld tid i stuen, og når de vågner, sættes de udenfor for at tisse og lave stort, og selvfølgelig masser af ros når det lykkes. Og selvfølgelig tørrer vi også en hel del op på gulvet nu, sådan er det bare at have hvalp. Håber dog det lykkes at have taget nogle gode spring ind i renlighedstræningen før de flytter hjemmefra selvom de som 8-9 uger jo stadig er meget små, og hvalpenes nye hjem derfor også skal have masser af tålmodighed, køkkenrulle og tid til at træne renligheden.

Igår eftermiddags, efter regnen stoppede, var de alle fire ude og løbe på vores terrasse. Hold da op det var skægt at se, hvordan de først reagerede på det kolde fliseunderlag, sådan lidt trip-trippe agtigt men alle fire meget nysgerrige afsted. De prøvede også at smage lidt på græs og ukrudt der stikker op imellem fliserne. Det var helt tydeligt de elskede at få verdenen udvidet. De er også  i stuen og både lege og sove mere og mere  - hvalpeværelset er tydeligt blevet meget mere kedeligt :-) Lidt senere på aftenen var det tørt og lunt, og Snorri og Lukka (der var vågne) kom helt ned på vores græsplæne, de gik lidt sjovt med løftede poter :-) Når de så skvatter omkuld flytter vi dem op i hvalpekurven, som er flyttet ind ved siden af vores sofa, der ligger en madras, et fleece tæppe og nogle store bløde bamser som de putter sig op af.

Græsplænen, og vores forhave med trampolin,  og baghaven med de mange frugttræer er næste opdagelsesrejse.

Og så glæder vi os jo ret meget til dels at have dem med på besøg i Amalies lejlighed een og een og for alvor teste deres nysgerrighed og gå på mod, og så at vise dem frem for Frederiks klasse på hans lilleskole, mon ikke sådan fire bløde bamsebjørne vil vække vild jubel i en 4.-5. klasse :-) samt bytur med to hvalpe af gangen inde i Allerød Hovedgade.

Men ture ud af huset venter vi nogle uger med endnu.

Vi har brugt en del tid på at samle gode artikler rundt omkring fra til vores hvalpekøber mappe som hvalpene får med sig, når de flytter hjemmefra, så alle parter kan få en god start. Vi skal i weekenden have indkøbt et tæppe og en stor putte bamse til hver hvalp, som også gerne skulle skabe tryghed med sig ud i deres nye familier.


Dag 29 : 7. Maj:

Hvalpene runder idag de 4 uger og vi forbløffes af den rivende udvikling og vækst. Det er helt ufatteligt hvad sådan en lille bitte hjælpeløs hvalp fødes med af forud programmeret udvikling. Og i nat havde vi den glæde at holde fest og farver - fire livlige og meget vågne hvalpe drønede rundt, gøede og legede brydekampe - festligt ! :-) Her til morgen har Skúli sørme fået en fin krølle på halen som den første - så kommer fe islandske gener igennem :-).

Skúli har også fået sine kindtænder igennem nu.

Vi tager dem alene ind i stuen nu så de kan stå på egne ben, vi øver deres navn med dem og simpelt indkald, når de er uden deres søskende. Og så leger de også alene med tante Aura der virkelig er en helt fantastisk tante og reserve mor. Hun gider alt det hvalpede vilde leg, som Wilma ikke gider med dem og så er hun fantastisk forsigtig og lader dem faktisk også søge babs hos hende uden hun siger fra. Aura er bare en PERLE i hvalpe opdragelsen :-)Dag 28 : d 6. Maj:

Hvalpene er nu 27 dage gamle. Amalie klippede negle på dem igår - det er ret utroligt som de negle vokser, men det gør pelsen sørme også - 4 bløde uldtotter er de nu.

Vi havde dem ude i stuen uden kravlegård igår aftes og hold da op der er fart på nu. Lukka kan løbe - rigtigt hundeløbe nu :-) Snorri går på opdagelse i den grad og selv Skuli er virkelig med nu, alle fire utroligt nysgerrige og 100 % tillidsfulde overfor os tobenede nok skal passe på dem (og tørre op efter dem !!! ) - og selv Aura er de 100 % trygge ved, kravler ovenpå hende, stopper snuderne ind i munden på hende og undersøger sågar om Aura også har en tår mælk til dem :-) aura er go som dagen er lang ved dem, og det er så dejligt at se et studie i ægte hundesprog og stærke kropssignaler. Fedt at hvalpene lærer "hundesprog" af andre end deres mor allerede nu.

Vi begynder også at tage dem med enkeltvis i husets andre værelser så de kan begynde at gå på opdagelse på egen hånd. Haven er også snart på tapetet som udvidelse af legeterritoriet.Dag 27 - d.5. Maj :

Hvalpene er nu 26 dage gamle, og får opblødt hvalpemos med a38 i morgen og aften, Wilma klarer resterne og evt poter der har været i maden :-) Snorri har fået alle kindtænder, måske derfor han holdt fest kl 4 i nat - ellers har de sovet rigtigt fint hver eneste nat. Skuli mangler stadig hjørne og fortænder i undermunden, Lukka og Luva har både hjørne og fortænder i over og undermund men endnu ingen kindtænder.

De blev vejet igår aftes - det foregår i en dyb tallerken på en bagevægt og det har længe været noget af et kunststykke at få dem til at ligge stille - en sprællende hvalp er helt umulig at veje. Igår aftes tog vi dem enkeltvist efter de var faldet i søvn lig med stille hvalpe der halvsov på vægten :-) så faktisk temmeligt sjovt ud - vi havde dog ikke nerver til at fotografere imens da sådan en livlig treugers hvalp vågner RET let !

Luva er stadig mindst med 1426 g, Skuli vejer 1618 g - flot da han er den mest forsigtige i kuldet, Lukka vejer 1690 g, og alfa hvalpen Snorri vejer 1876 g - den basse :-) Wilma ammer dem ofte trods de nu får lidt rigtig mad også. Hun er stadig en meget omsorgsfuld mor men man kan også godt se hun nyder at komme afsted på tur alene ligesom hun nu sover på sin elskede Mathildes værelse, som er lige ved siden af hvalpenes værelse.


Dag 26 : d 4. Maj:

Danmarks befrielse, og vi skal have lys i vinduerne i aften. Hvalpene er 25 døgn gamle, og vækkede os her til morgen med bjæf og knurrelyde men først kl 7. Så skal hvalpekurven vendes om så de kan kravle ud og lege i hvalpeværelset. Dvs Snorri tager den meget snart ud over kanten uanset om kurven er vendt rundt med udgangen udad eller ej!

De har fået to måltider hvalpe mos idag og de kan rigtigt godt li det, spiser med stor appetit. De er også alle fire blevet nogle rigtigt små runde basser, bamsebjørne med knurrelyde :-) De leger rigtigt godt med hinanden og bruger nu også legetøjet mere og mere. Alle lyde i huset er de ligeglade med. Vi tager dem ud af hvalpeværelset een og een og med rundt og oplever husets andre værelser og de går på opdagelse med stor nysgerrighed.


Dag 25: d 3. Maj:

Hvalpene er 24 døgn gamle, og har nu alle tænder i både over og undermund - og flere tænder myldrer frem. De fik deres første måltid hvalpemad igår : opblødt starter mad som blev blandet med a38, blendet og lunet lidt. Igår var det en værre gang griseri og noget af en fest, heldigvis kunne Wilma godt li blandingen (den kræsenpind!) så hun både tømte tallerken og slikkede hvalpene rene samt gulvet (og vores fingre !) bagefter. Idag fik de så deres andet måltid og idag blev der virkelig slikket og guffet i sig temmelig længe og temmelig koncentreret faktisk. Wilma klarede også en del af portionen samt rengøring af hvalpene bagefter og så fik de også en tår mælk af hende midt på gulvet af hvalpeværelset efter vi havde ryddet op.

Vi har idag indkøbt byggeplast samt vådligger lagner til hvalpeværelsets gulv. Det ser ud til at fungere fint sammen med nogle fleece tæpper og aviser i hjørnerne. Faktisk er det ret imponerende som hvalpene ret ofte går direkte ud på aviserne for at tisse! Vildt når de er så små og faktisk kun har tisset i en lille uge nu - før ordnede Wilma det for dem ved at slikke dem. Hun klarer stadig de fleste prutter men vi har tørret et par stykker op.

De er meget aktive og legende med hinanden når de er vågne. Idag har de fået nogle store bløde bamser op i hvalpesengen og lidt mere legetøj ud på gulvet. Bamserne er utroligt populære at putte ovenpå og bide i :-)


Dag 21 -d 29. april:

20 døgn gamle. Snorri har fået to hjørnetænder i overmunden - han er en rigtig charmetrold der ved hvad han vil. Og nu ka alle hvalpene høre - en ret nem øvelse : astma hoste og det giver et gib i dem alle selvom de sover. Så det blir de så vænnet til fra nu af :-) samt børnelyde fra vores lillebror af :-)  og nu skal der snakkes med dem og indøves kaldelyde - en hel ny verden åbner sig ...

Og så kan de også tisse nu - dvs tissetøjet fungerer uden Wilma skal slikke dem (selvom hun stadig gør en dyd ud af at holde dem ultra rene).


Dag 20 - d 28. april:

Hvalpene er 19 døgn nu, alle fire har fået øjne, Lukka som den sidste igår eftermiddag, og nu begynder gummerne at klø, Snorri er ved at få en mærkbar tand nu. De leger mere og mere med hinanden når de er vågne både før og efter amning. Der kommer også små knurrelyde fra dem, og der gik et gib igennem Luva da hun lå på vores arm og Aura gøede tæt på, så mon ikke hørelsen er ved at være tæt på også at være udviklet nu. De kan også komme med en enkelt lille bjæffelyd i søvne, det lyder temmelig sjovt.

Snorri er meget omkringgående i hvalpesengen - ind imellem virker det lidt på os som om han bare er så klar til at komme ud på opdagelse i den store verden :-) Mens Skuli er en forsigtig puttegris.Dag 19 - d 27. april:

18 døgn gamle. Nu er vi tæt på også at kunne kikke Lukka helt ind i øjnene, større sprækker idag :-) Vi får idag besøg af Wilma Blesas opdrætter Bjørk og hendes mor Bente, der tager den lange tur fra Thy og Århus for at se deres "børnebørn" eller måske må det være oldebørn da Wilmas mor Bryja jo er mormor :-) Smukt vejr og super sprællevende, energiske hvalpe - livet ka ikk være bedre :-) Dejlig søndag til alle :-)

Dag 18 - d 26. april:

17 døgn gamle. Øjne på tre hvalpe nu, Lukka har stadig kun to sprækker. Vi ser frem til et genbesøg af Lukkas dejlige kommende forældre, samt at møde Skúlis familie.


Dag 17 - d 25. april:

Hvalpene er nu 16 døgn gamle og hold da op hvor øjnene "popper" idag :-) Vi vågnede op til Snorri havde to fuldt åbne øjne og Skúlis halvt åbne, de har så åbnet sig helt her i løbet af dagen, Luvas ene øje var begyndt at åbne sig og Lukkas havde to små sprækker. Her til aften har vi tre hvalpe med fuldt åbne øjne, Lukkas mangler stadig lidt endnu men hun er også lillesøster til dem alle tre :-) Det er tydeligt at hvalpene leger med hinanden (og vores fingre ) nu - bryder med hinande og prøver at "gnave" i hinanden - de har stadig ingen tænder :-)Dag 16 - d 24. april :

15 døgn gamle - Skúli og Snorri har åbne sprækker på øjnene inde i øjenkrogen, så mon ikk snart de længe ventede øjne popper :-) Det er sjovt at se at hvalpenes vågen tid ikke længere kun går med at spise og hyle efter mor. Nu bokser de rundt imellem hinanden på alle fire g tumler rundt og ruller og op igen og "bider" hinanden som om de er igang med de første udviklende motoriske lege og udviking af sociale kompetencer. Vi har dem (som om vi ku la vær!) i hænder mange gange om dagen for at nusse med dem og de nyder helt tydeligt at komme op i halshulen og mærke bar hud, de vil gerne sutte / smage på vores fingre og de elsker også at ligge og sove på armen eller skødet, eller blive kløet på maven.


Dag 15 - d 23. April :

Hvalpene er nu 2 uger gamle - det er slet ikke til at tro at vi oplevede fødslens mirakel for bare to uger siden, dengang mini små babyer mellem 240 og 290 g og nu vejer de mellem 850 og 1070 g - stadig med Ljúfa som den mindste og Snorri som den største. Vi nyder at se hvalpene nu komme op på alle fire og tumle rundt, træne motorikken med at gå (vakle og tumle), stå og sidde samt mest af alt rulle. De nyder tydeligt både at sove i bunker tæt sammen men nu også en del på ryggen - noget af det mest nuttede man ka forestille sig en pelsblød hvalp med fire små lyserøde poter i vejret. Pelsen er som islandshundens pels utrolig imponerende - tyk blød velour allerede med små dækhår og kraftig underuld - en ishundbaby er vel klædt på i det smukkeste pelsværk - GODT at Cruella de Ville IKKE er i nærheden!


Dag  14 - d 22.  april :

Vi har haft besøg af en hvalpe ekspert der tydeligt så små sprækker i øjnene. Og så fik vores Amalie klippet negle på Skúli og Ljúfa. Dejligt - for negle er og blir bare ikk vores yndlingsbeskæftigelse.


Dag 13 - 21. april:

12 døgn gamle. Så rundede hvalpene en tredobling af deres fødselsvægt, og de er godt tykke og buttede bløde. De er lige idag begyndt at forsøge sig med at gå på alle fire poter som rigtige hunde, de tumler rundt men er vældig tålmodige og viljestærke så projektet skal nok lykkes. Det ser vanvittigt kært ud med dem stavrende rundt mellem hinanden.


Dag 12 - d 20. april - påskedag:

11 døgn gamle.Vejning viser flotte vægt stigninger :

Ljúfa : 701 g - taget 461 g på siden fødslen - en øgning på  192 % ! Skúli : 745 g - taget 488 g på siden fødslen - en øgning på  189 % Lukka : 810 g - taget 528 g på siden fødslen - en øgning på 186 % Snorri : 855 g - taget 565 g på siden fødslen - en øgning på 194 %


Dag 11 - d. 19. april:

10 døgn gamle. Lukka og Snorri har fået klippet negle idag - dette er absolut ikke vores yndlings beskæftigelse på de voksne hunde og da slet ikke på små hvalpe. Men det gik fint - Snorri brokkede sig lidt, Lukka tog det med ophøjet ro og faldt i søvn i mine arme bagefter - en rigtig hyggefis er hun.

Wilma har solet i haven idag i det dejlige vejr sammen med os andre, men hun har hele tiden et øre på hvalpene. Vi venter spændt på øjne nu, det ligner små lukkede sovende øjne nu med fine øjenlåg og små vipper.

De er blevet lysere i farverne - Ljúfa er den lyseste, derefter Snorri, så Skúli og Lukka er stadig mørkest, næsten sort men den voksne farve siges at kunne ses bag ørerne når de er ti dage gamle, og der er mørkerødt på dem alle undtagen Ljúfa. Vi gætter på de bliver mørkerøde som Lappi, og Lukka får sorte stænk i den mørkerøde pels.

Hvalpene er også blevet stambogsført hos DKK - det fik vi gjort online igår. Smart :-)


Dag 10 - 18. April:

Deres pels er som tyk blød møbel velour - både blød men også helt utrolig strid, de må være godt polstrede af babyuld allerede. De dufter helt utroligt godt af BABY, vi har dem ofte oppe og de søger ind til huden på os og kan både finde på at snuse til os men også sutte på os, selvom de bestemt ikke mangler mad, tykke små runde grislinger. Det er SÅ spændende nu hvornår øjnene kommer. Vi har dem inde i stuen om aftenen når hele familien er samlet og Wilma helst vil være sammen med både os tobenede familie og de små. Så socialiseringen er allerede begyndt selvom hvalpene hverken ka høre eller se endnu. De mærker os og lugter os.


Dag 9 - d 17. april:

Kors de rå æder, de små... Ind imellem får man det indtryk at de næsten overfalder Wilma og hendes babser, hiver i den med deres munde og pumper med de små poter. Wilma er jordens mest tålmodige og milde mor, men man ka tydeligt se hun nyder en alene tur eller ligge på mathildes værelse. Og hvalpene nærmest vokser for vores øjne, blir tykkere og tykkere


Dag 8 - d 16. april:

Alle 4 der tager sig en "Morfar"

Hvalpene runder en uge - hvor vildt som tiden går. De har alle fordoblet deres fødselsvægt og lidt til, Ljúfa, der var mindst med 240 g vejer nu 502 og og Snorri der var størst med 290 g er stadig størst med 602 g. Skúli ligger lige lidt højere end Ljúfa og Lukka ligger lige lidt lavere end Snorri. Jævnt og stabilt er de vokset og vi synes man tydeligt kan se det. De spiser rigtigt godt og med stor appetit - næsten som små krokodille unger hiver og haler de i tålmodige Wilmas mælkebar. Vi synes man tydeligt kan se øjnenes marketing nu, og glæder os enormt til at se de små dybt i øjnene. Wilma er helt på toppen nu og nyder at komme ud og rende nogle gode ture alene i forårsskoven bare med een af os, hendes appetit er også pludseligt helt enorm - noget vi glæder os meget over når hun nu normalt er så småtspisende.

Hvalpenes farver er også blevet lysere, Lukka stadig næsten sort på kroppen med mørkerøde og hvide tegninger i nakken - det blir spændende hvordan hun ender med at se ud - islandske hvalpe er aldrig helt til at forudse i farven.


Dag  7 - d. 15. April : 

Hvalpene er nu 6 dage gamle og sikke en fart de har på, både i udvikling, størrelse, når de dier og bare når de skal finde hinanden og deres mor, eller den helt rette babs. Det er fantastisk at følge dem tæt dag for dag. Hvalpene er alle i hænder mange gange dagligt og vi kan faktisk let berolige en lidt urolig hvalp. De falder til ro og i søvn i vores hænder. Tilmed oplevede Amalie at Ljúfa suttede til på hendes lillefinger. Selvfølgelig kom hun så ned til Wilma og den ægte vare.

Wilma nyder at vi tager hvalpene med ind i stuen så hun både ka ligge sammen med dem og være sammen med os i stuen - man er da vel en social islandshund. Wilma kan også sagtens overlade os babysittertjansen en kort stund, når hun er ude og gå en lille tur eller ligger  i sofaen og betragter dem.


Dag 6 – d.14. april:

Endelig i dag ser det ud til at vi igen har fået kontrol over Wilmas mave efter at den blev helt ødelagt af moderkagerne i onsdags efter fødslen. Wilma har normalt ikke spor sart mave, men det var åbenbart hård kost!

Hvalpene stortrives, vi nyder dem i fulde drag, og de bliver ved med at tage godt på.

Vi hygger os med deres små grynt og piben, når de leder efter enten Wilma eller de andre søskende. Vi har taget dem ind i stuen her i eftermiddags, så hvalpeværelset kan blive luftet godt ud (en hund med meget luft i maven, kan ”fylde” et helt værelse med de lifligste hørme!). Wilma nyder at være sammen med resten af familien og hvalpene i stuen, som enhver ishund har hun det bedst lige i midten af, hvor familien opholder sig.


Hvalpe morgenhygge

Dag 5 - 13. april 2014:

Lukka

Halerne kommer op i en vinkel på 40-45 grader når hvalpene spiser nu. De lyder mere intense i deres sutten og bruger også mere og mere poten på babsen til at skubbe med mens de sutter. De er alle fire ved at få små runde tykke maver og er også alle fire utroligt meget kravlende / møvende rundt i kurven og ind under Wilma og ind under hinanden! Vi sidder stort set 24-7 hos hvalpene, har dem i hænder, holder Wilma med selskab - og der er også altid een der sover hos Wilma og hvalpene.

Ljufa

Wilmas elskede Mathilde kom hjem fra gymnasie-studietur igår aftes og Wilma lavede sit hyle-glædesgråd-danse-vimse show. Vi var spændte på om Wilma ville være splittet mellem at sove hos mathilde, som hun plejer at gøre, eller sove på hvalpeværelset lige ved siden af mathildes værelse, men som den gode mor Wilma er, så sov hun hos hvalpene sammen med Bo. I nat skal Mathilde sove på hvalpeværelset og så er Wilmas lykke stensikkert komplet.


Dag 4 - 12. april 2014:

Ro i "redekassen"
"Kan I så ligge ordentligt..."

Hvalpene ligger mere alene når de sover, enten putter de sig to og to eller alle fire oveni hinanden som en lille bunke. Wilma tør gå lidt fra dem nu og kikke ind til os andre i stuen eller i haven. Men hun er ligeså hurtig inde hos hvalpene igen, og lægger sig hos dem, men lægger dem ikke længere til mælkebaren når de bare ligger og sover. Vi har hvalpene oppe i hænder mange gange om dagen, dels bare for at kysse og nusse, dels den faglge vejning og dels skifter vi hvalpekurvens fleecelagen flere gange dagligt til rent tæppe da Wilma graver helt ufatteligt meget ude i haven for tiden (må være hormonerne! Og fødehulerne skal åbenbart vedligeholdes!) så uanset HVOR meget potevask vi udfører, kommer der skidt ind i hvalpekurven. Naturligvis skal hvalpene ligge rent, pænt, lunt og hyggeligt. Wilma er kun lige ved at komme sig efter sin mave omgang så vi synes stadig hun skal forkæles med mad på sengen. Pt får hun kogt og blendet ris/kylling/æg og dette skånemad er vi så begyndt at blande op med hendes mothermousse i små mængder. A38 er også blevet et hit - ligesom vi stadig bruger den højt skattede zoolac (som hun elsker selvom hun er så kræsen!) som gerne snart skulle stabilisere hendes diarré.


Dag 3 - 11. april 2014:

Wilma får mad på sengen

Alle hvalpe tager nu godt på. De får også hver dag en flaske med masser af kærlighed og menneskelig kærlighed. 


Dag 2 - 10. april 2014:

Alle firlinger har det godt. Wilma er ved at vænne sig til alt det nye der er med i mor-pakken. Hvalpene sutter godt og hyppigt og ofte meget højlydt. De sutter nok på alt hvad der er blødt og varmt for vi har set dem sutte lidt på hinanden og Wilmas to nederste babser har også fået to temmelig store blålige sugemærker. Wilma får serveret mad på sengen og er godt sulten. Men hun forlader meget nødigt hvalpene og efter flere timers intense Efterveer, blev Wilma sat i sele og snor og hjulpet fast og kærligt ud i haven og gå indtil der kom gang i maven igen, hvilket også hjalp på Efterveer.


Dag 1 - 9. april 2014

Wilma har været igang med opblokningsfasen i et døgns tid nu med uro, søgen efter gode gravesteder, ingen appetit, prusten og pusten, og meget kontaktsøgende. Nul søvn til os i to nætter, da Wilma er utrolig nært knyttet til os så søger hun ekstra tæt kontakt når hun ikke er på toppen og ikke helt aner hvad der er ved at ske.

Trætte sad vi ved fødekurven med Wilma den anden morgen og kunne se, at Wilma blev mere og mere indadvendt.

Wilma tager imod den 1.st hvalp Ljufa

Kl 9.09 gik vandet - en skylle kom pludseligt ud af hende og hun slikkede intenst vandet i sig.

Kl 9.16 kom en lille pote til syne og kort efter en rumpe, vi opmuntrede Wilma til at presse, Wilma kom med et enkelt piv, Bo hjalp Wilma med at få hvalpen ud og så var Ljúfa født. Hinden fik Wilma og Anne taget af i fællesskab og Wilma overtog helt naturligt moderrollen med største selvfølgelighed, Ljúfa blev slikket og vasket og puffet rundt. Sikke et fantastisk øjeblik og vi føler os meget privilligerede at Wilma lod os være med så tæt på.

Der gik ikke meget tid så pressede Wilma igen og 9.55 kom Skúli til verden, også inde i en hinde, Wilma tog også denne af sammen med Anne og hvalpen blev igen slikket og skubbet rundt. Kl 10.07 pressede hun Snorri til verden, her gik det lidt for stærkt for os da Skúli jo akkurat lige var blevet ordnet og gjort i stand. Så fik vi heldigvis en pause. Vi kunne mærke der var en hvalp mere men presse veerne lod vente på sig. Wilma tog sig godt af de tre små endnu våde nyfødte. Da kl nærmede sig 11.30 blev vi lidt bekymrede og vi havde Wilma meget nødtvungen ude og tisse i haven, og vi skubbere blidt til hvalpen udenpå maven.

Fik faktisk dyrlægen i røret fordi vi var bekymrede, det hjalp! For mens vi forklarede dyrlægen hvordan fødslen var forløbet, pressede Wilma og ud kom Lukka kl 11.38 til verden - uden hinden og uden moderkagen - Lukka havde tager frakken af fordi hun bare havde travlt med at komme til verden.

Resten af dagen forløb i en tåge af lykke, forundring over de små vidundre, mange tissetåre med Wilma, skiften storbleer under hende og hvalpene da Wilma stadig blødte en del, og serveren en masse små måltider på sengen til en meget sulten Wilma.Februar 2014:

Her starter Wilmas hvalpedrømme 2014. Efter en søgen i hele kongeriget efter en egnet pris til vores egen prinsesse fandt vi tilsidst en ægte prins i Strøby på Sjælland. Han hedder  Lappi. Lappi  tilbringer sin dag på en gård med heste og masser af frisk luft og lille baby Emma på 6 mdr. Lappi har et meget kærligt sind og passer derfor perfekt til blide Wilma.

I december 2013 besøgte Wilma Lappi og de faldt pladask for hinanden. Men Wilma måtte vente helt til februar 2014 før hun kom i løbetid.Facts om Wilmas

hvalpe

 • Født den 9. april 2014
 • Far er: Oskadramur Lif Lappi.
 • Første hvalp, en tæve blev født kl 09:16.
 • Derefter kom der 2 hanner kl 09:55 og 10:07.
 • Den sidste tæve blev født kl. 11:38
 • Se den kommende stamtavle på de kommende hvalpe her.
 • Link til Islandsk Fårehunds hvalpelister
 • Læs om alle hvalpene her:
 • Ljúfa Lappisdottir
 • Skúli Lappisson
 • Snorri Lappisson
 • Lukka Lappisdottir