Gode råd

Kennel IshundFelding - Familieopdræt af Islandske fårehunde

Gode råd 

til kommende hundeejer.”Du skal irettesætte din hvalp, for det gør dens mor” og ”Hvalpen skal kende sin plads i flokken”. Den slags myter bliver en nybagt hvalpeejer som regel bombarderet med fra alle sider. Men glem alt, hvad du hører af den slags. Din hvalp skal ikke skældes ud eller sættes på plads. Det ødelægger dens selvtillid, og du risikerer, at hvalpen får problemer som voksen.

Læs mere på dette link:  Din hvalp skal ikke sættes på plads


En flok er hierarkisk opbygget, og derfor skal du hele tiden være dominant og vise, at du er lederen. Det er en af de myter, som gennem tiderne har været mest ødelæggende for relationen mellem hund og menneske. Myten har nemlig igangsat en lavine af undermyter og skabt et næsten kronisk lederskabs- eller alfasyndrom.

Læs mere på dette link: Din hund har ikke brug for en leder


Har du øjenkontakt med din hund, producerer I begge mere af lykkehormonet oxytocin. Præcis det samme sker, når en mor har øjenkontakt med sin baby.

Læs mere på dette link: Se endelig din hund dybt i øjnene


Et sikkert indkald er selve grundlaget for et godt samliv mellem hund og hundeejer, uanset hvilken funktion hunden skal have. En hund der kommer første gang man kalder, kan nemlig have en udstrakt grad af frihed. Indkald handler i høj grad om det forhold du har til din hund, hvis du og din hund har gensidig respekt for og tillid til hinanden, er der stor chance for succes på dette område.

Læs mere på dette link: Kommer din hund når du kalder?