Nyheder

Kennel IshundFelding - Familieopdræt af Islandske fårehunde

Nyheder.


Lør 18. Maj 2019

Idag er hvalpene 25 dage gamle, de er rigtige små hvalpe nu, der løber og leger, klatrer og er super nysgerrige. Igår var de ude og køre bil for første gang, vi er startet på deres træning til deres fremtidige liv allerede nu. Følg med i hvalpenes hverdag på vores FB side . Vi søger stadig efter den helt rigtige familie til een af vores dejlige tævehvalpe. Læs mere om os på (link)


Tirs 14. Maj 2019

Hvalpene er nu 3 uger gamle, de stortrives. De har 5. Doblet deres fødselsvægt alle sammen, og de skal have ormekur første gang idag, og smage på blendet hvalpemad.


De har åbnet øjnene (på dag 11 og dag 12), de har åbnet deres ører (på dag 14), og de er blevet super gode til at gå. De har fået tænder (på dag 18) og de små skarpe tænder afprøvet i alt. De er begyndt at komme ind i stuen og lege på yogamåtter i deres kravlegård og det går huhej derudaf med både leg med hinanden og motorik. De er fuldkommen uimodståelige dejlige. Alda er stadig en toptunet meget opmærksom mor der sover ved siden af hvalpekurven i vores gæsteværelse lige ved siden af vores soveværelse. Og hvalpene sover fantastisk godt om natten. Alda skal desværre stadig ud om natten da hun spiser helt enorme mængder Essentials hvalpemad, krydret med kogt kylling, samt omelet med skinke og ost både morgen og som natmad.


Vi søger den helt perfekte familie til een pige-hvalp nu. Er du interesseret så læs HER om hvad vi forventer af vores hvalpefamilier og send en mail med så meget som muligt om dig selv og hvad du kan tilbyde en hvalp TILFre 26. April 2019

Må vi præsentere vores feel good five femlinger og deres fulde navne :


Førstefødte : Ishundfelding Fríða-Lóa Aldadottir

(Amalie navngav den førstefødte efter sin egen Fríða, som betyder smuk og kæreste)


2. Fødte : Ishundfelding Viska-Lóa Aldadottir

(Viska betyder vis, klog)


3. Fødte : Ishundfelding Vina-Lóa Aldadottir

(Vina betyder ven / veninde)


4. Fødte : Ishundfelding Vigga-Lóa Aldadottir

(Vigga er forkortelse af der islandske kvindenavn Vigdis)


Alle piger har fået mellemnavnet Lóa, der er en lille vadefugl - navnet er valgt af Liv der skal have een af pigerne.


Sidstehvalpen og eneste dreng :

Ishundfelding Fróður-Loki Aldason


Han er opkaldt efter sin oldefar Sagahundens Fróður - og så har han fået mellemnavnet Loki da hans kommende mor Helle ønskede det navn brændende som kaldenavn.


Tirs 23. April 2019

Godmorgen fra en træt og meget glad familie. Alda gik endelig rigtigt i fødsel igår aftes kl 23 netop som vi havde sagt godnat, slukket lyset og besluttet os for at prøve om vi kunne sove en times tid. Presseveerne kom ret hurtigt efter Amalie ankom, første hvalp, en tricolor pige, blev født i Amalies hænder kl 23.30, anden hvalp, også en stor pige, rød med hvid, blev født kl lidt i 1, som Amalie befriede for fosterhinde, og lidt over 1 kom tredje pige, en tricolor, igen dumpende ned i Amalies hænder, og med hele to fosterhinder på sig... hun havde taget nr 1 hvalps fosterhinde med ud. Kl 3 kom så nr 4 pige dumpende ud i Amalies hænder, også en tricolor pige men næsten helt sort, og 10 min efter kom nr 5 hvalp - ENDELIG en dreng, også smuk tricolor. Alda var helt suveræn til at føde og trods hun blev forskrækket over de første presseveer, der tydeligt gjorde ondt, fødte hun alle hvalpe helt perfekt og uden en lyd andet end stønnen under veerne. Både mor og børn har det super godt, mor er mega maxi sulten, alle børn stærke og sunde, suttede med det samme med virkelig god kraft, alle med dobbelte ulveklør, nr 3 pige endda med een dobbelt på højre forben. Mor Alda er en helt fantastisk mor, der ammer i døgndrift, pusler om sine små og holder dem flotte og toprene. De vejede mellem 260 G og 320 G (den største var drengen). Vi er gået igang med at finde og sammensætte de helt rigtige navne sammen med de hvalpefamilier, vi allerede nu kender.

STORT tak til dyrlæge Lise Rovsing for support og gode råd hele vejen igennem, og til vores ældste datter Amalie der agerede som den mest proffe jordemoder nogensinde. Amalie skifter nu titel til hvalpe-sundhedsplejerske 😀

Og det var jo helt eminent at være tre med til fødslen, for både nr 3 og nr 5 kom så hurtigt ud efter nr 2 og 4 at den ene skoldede klemmesakse mens den anden assisterede Amalie med klude - og vi fik endda filmet et par af hvalpene komme til verden helt tæt på.

LIVETS MIRAKEL er underfundigt og vi er SÅ TAKNEMMELIGE for denne perfekte fødsel der ikke endte i kejsersnit som vores sidste to gjorde!


Man 22. April 2019

Alda er stadig i opblokningsfasen, ingen af os har sovet i nat. Men vores søde dyrlæge Lise Rovsing med med tæt på sidelinien pr telefon og hun siger alt er fint og normalt. Alda kaster en del op selvom hun er hamrende sulten, og hele hendes krop ryster når hun er ude i haven (pga veerne). Vi PRØVER at holde hovederne kolde og modet oppe!


Søn 21. April 2019

kl 21 gik Alda i opblokningsfasen, hun graver en masse i alle hundekurve i huset, puster og pruster og vi vandrer rundt med hende da hun ikke kan finde hvile men meget gerne vil være HELT TÆT op af os... håber på en snarlig og HELT normal og ukompliceret fødsel!


20 og 21 Februar 2019

Tålmodighed belønnes. IshundFelding Alda og Hafli Fra Kerlingarfjöll har nu parret sig både onsdag og torsdag. Vi tager også lige en gang til i morgen fredag. Derfor kan vi godt sige at vi forventer et kuld hvalpe den 24 april 2019. Hvis du/I er interessert i at bliver skrevet op til en hvalp fra dette kuld, kan du skrive til felding@ishundfelding.dk eller ringe til Bo på +45 26 28 24 26

 Her er en fiktiv stamtavle på de kommende hvalpe.


Februar 2019

Så er vi klar til igen at skulle have et kuld hvalpe. Denne gang er det vores yngste IshundFelding Alda Auradottír der skal prøve at være mor. Alda blev i slutningen af januar HD fotograferet og har AA hofter. den 7. feb blev hun øjenlyst og heller ikke der var der nogen bemærkninger. Vi har fundet en RIGTIG sød hanhund blot få km fra hvor vi bor. Haflii fra Kerlingafjol, er født i 2013 og kommer fra Betina Pahl i Tyskland. Hafli har AA hofter, øjenlyst unden bemærkninger, er metalbeskrevet og udstillet med meget fine resultater. Hafli er far til 2 kuld.

Vi glæder os naturligvis meget og skal nok lægge opdateringer her, men følg også med på vores facebook side.Tor d 24. Mar 2016

Så er der blevet født 5 sunde hvalpe. 4 piger og 1 dreng. De har alle sammen nogle flotte sorte og hvide tegninger. Hvis du vil se billeder af dette kuld ligger der allerede nu et hav af billeder og video'er på vores facebook side. Det er på denen side vi flere gange om dagen lægge billeder og video'er op samt små historier om hvalpene. Du kan finde siden her. Hvis I kunne tænke jer at komme i betraktning til en hvalp, så læs mere her om vores forventninger til en hvalpekøber os send od gerne en mail med en beskrivelse af hvad du og dine familie kan tilbude en hvalp. Tor d 3. Mar 2016

Nu er vi næste 100% sikkere på at Aura er gravid og vi forventer fødsel i påsken 2016. Hvis I kunne tænke jer at komme i betraktning til en hvalp, så læs mere her om vores forventninger til en hvalpekøber.


Lør d 30. Jan 2016


Idag hejser vi flaget for vores guddommelige sekslinger, Wilmas andet og sidste kuld, der fylder et halvt år idag.


Samtidigt fejrer vi halvtårs dagen med at indvie vores nye logo designet og tegnet af Amalie Felding og multimediedesigner Anders Fredslund; Anders har også rentegnet det og sat det virkelig flot op digitalt. Et logo, der udstråler, hvor meget vi elsker den islandske fårehund og vores egne islandske skønheder, et logo, vi vil være ultroligt stolte af at bruge i vores lille familiekennel i mange år fremover.

STORT tak til Anders Fredslund og Amalie Felding.


Lør d 22. Januar 2016

Så er det ganske vidst. Efter en lille uges besøg, masser af hygge, gode lærerige snakke og hundeleg hos kennel Tellusdream siden i mandags, hvor Aura og Frosti hver dag har leget, været sammen, kysset og hygget, og efter en STOR PORTION TÅLMODIGHED fra vores side af, så parrede Frosti endelig Aura både fredag og lørdag. Så nu er det SERIOUS BABYMAKING - og vi er MEGET glade. Med 3. gangs kærestebesøg har vi nu lært endnu mere om hvordan vi ved, hvornår tæven er klar og hvordan det bedst foregår med respekt for en ung, uerfaren tæve (jomfru), og den helt naturlige parring med respekt for vores naturrace. Vi blir i Sverige til søndag, hvor Frosti og Aura så får en sidste kærestedag sammen før Aura og vi skal hjem igen til hverdagen - og endnu mere spændt venten! Tålmodighed er VIRKELIG en opdrætters største dyd - og IKKE altid lige let!


Vi er igang med at skrive familier op til dette kuld.

Er du interesseret i at blive skrevet op til en hvalp fra dette kommende kuld, så læs alt om os og vores krav til kommende hvalpekøbere her på siden. Send os så en mail om dig, din familie og hvad I kan tilbyde en hvalp til os på: felding@ishundfelding.dk Derefter mailer vi sammen om muligheden for et besøg hos os.


10. Januar 2016:

Aura er startet løbetid - så nu er første del af spændingen udløst. Der bliver MEGET MERE spænding både omkring kærestebesøget i Sverige, graviditet og fødsel. Men vi GLÆDER os som små børn til juleaften.

Bo er også tilmeldt til DKK opdrætter uddannelsen først i februar, så meget snart er vi to i vores familiekennel med opdrætteruddannelsen. Ambitionen er at vi begge sammen fortsætter på DKKs Hundeholder uddannelse til efteråret, der er en overbygning til opdrætter uddannelsen.

Så Auras løbetid kunne ikke være bedre timet, da Bo er chauffør på Sveriges-turen og jo ikke både kan være i Sverige og på opdrætteruddannelsen.


27. December:

Vi venter stadig på at Aura skal komme i løbetid. Mens vi venter har vi påbegyndt en side hvor I vil kunne følge med i Auras hvalpedrømme 2016.


11. December:

Nu er det ganske vist. Og vi er spændte som små børn før juleaften:

Toftedal Aura er nu øjenlyst uden anmærkninger. Som øjendyrlægen sagde: 100 % perfekte øjne. 

Aura og vi var i starten af december på besøg hos hendes tilkommende Frosti fra kennel Tellusdream i Sverige.

Tellusdream Frosti er en 5 år gammel lækker tricolor fyr med AA hofter, høj flot haleføring, super kærligt og venligt sind, fine øjne der er øjenlyst uden anmærkninger og så er han svensk champion. 

Aura og Frosti har en indavlsprocent på 0.8 %. på 5 genrationer og 0.8% på 6 generationer.

Aura og Frosti blev ved besøget i Sverige straks rigtigt gode venner - Aura er meget kræsen ang hanhunde bekendtskaber så vi var noget spændte på, om vores valg af kæreste nu også faldt i Auras smag. Men det gik over al forventning - og vi går nu spændte og venter på, at Aura kommer i løbetid formodentligt i starten af januar. Og hvis alt går vel og med lidt held og lykke fra moder natur, så har vi små lækre sorte babyer i midten af marts måned.


Er du interesseret i en hvalp fra dette kuld så skriv til os på : felding@ishundfelding.dk.Læs også hvad vi har af forventinger til vores hvalpefamilier og hvad kommende hvalpefamilier kan forvente sig af os.


Læs også om os og vores to tidligere kuld hvalpe her .....


Læs om 2015 kuldet her


Læs om 2014 kuldet her


Læs mere om racen Islandske Fårehund her.


14. Oktober 2015:

Alle hvalpene er forlængst flyttede hjemmefra og der er faktisk lidt tomt uden dem. Det har været en fantastik rejse at få lov til at have dem hos os de først 8 uger af deres liv. Vi får dagligt beskeder og billeder fra vores fantastiske hvalpekøber. Det er rart at se at de alle 6 er faldet godt til i deres nye hjem.

Vi er gået igang med at planlægge det næste kuld hvalpe! Denne gang er det Aura der skal have et kuld hvalpe og vi er derfor igang med at lede efter en hanhund der kan matche hende...

Der vil komme meget mere om dette projekt de næste par måneder her på siden. Ha en god efterårsferie.


1. September 2015:

Vi har nu fundet et godt hjem til alle vores hvalpe fra 2015 kuldet. Hvis du er interessert i en hvalp fra Kennel IshundFelding planlægger vi et kuld med komtesse Aura i det tidelige forår 2016. Læs her vores forventninger til kommende hvalpekøber og send os dernæst en mail på felding@ishundfelding.dk og fortæl om dig og din familie, hvad du kan tilbyde en hvalp / voksen islandsk fårehund og hvilket slags liv en hvalp / voksen islandsk fårehund får i netop din familie. Du kan stadig følge Wilmas 2015 kuld på Wilmas hvalpedagbog.


2. august 2015: Vi får rigtigt mange henvendelser pr. telefon på vores hvalpe. Til jer der er interesserede i vores kuld : send en mail til felding@ishundfelding.dk og fortæl om jer selv og hvad I kan tilbyde en lille dreng fra vores kuld. Læs også her om vores forventinger til vores hvalpekøbere.


30. juli 2015: Så skete det. Wilma har født sine 6 hvalpe, 4 hanner og 2 tæver. Det var en hård omgang og vi endte hos dyrelægen natten til torsdag. MEN alt gik godt og vi kørte hjem torsdag morgen kl. 6:30 med en kurv fyldt med de dejligste hvalpe. Vi skylder en MEGET stor tak til vores fantastiske dyrelæge fra dyreklinikken Artemis, Louise Frost og vet sygeplejerske Selja Pasalic uden dem have vi ikke klaret det. Læs meget mere om kuldet her på FaceBook

Vi vil forsøge at holde denne hjemmeside opdateret dagligt, men er behovet for nuttede hvalpe billeder større så er det på facebook det forgår.

Følg Wilmas hvalpedagbog her på siden.


26. juli 2015: Vi er nu begyndt at tage Wilmas temperatur for at anvende den, som en af flere indikatorer på om Wilma er på vej i fødsel. Følg Wilmas hvalpedagbog her.


24. juli 2015: Wilma er nu blevet røngtentfotograferet og vi kan tælle 6 måske 7 hvalpe.


20. juli 2015: Vi venter og venter og Wilma bliver kun tykkere for hver dag der går. Fredag d. 24. juli skal Wilmas mave røngtenfotograferes, for at vi kan tælle hvor mange hvalpe vi skal være klar til at tage imod sidst i juli.


1. juni 2015: Wilma er nu blevet parret med Kappi. Vi skal nu "bare" vente ca. 63 dage. Det betyder at vi forventer endnu et smukt kuld hvalpe omkring den 1. august 2015.

Læs mere om Wilmas Hvalpedrømme 2015 her.


Er du interesseret i at blive skrevet op til en hvalp fra det næste kuld, så læs om vores forventninger til hvalpekøber her. Skriv til denne adresse felding@ishundfelding.dk


13. maj 2015: Aura er gået i løb og det vil sige at Wilma kommer i løb inden for meget kort tid. Det betyder igen at der i løbet af sommeren 2015 forhåbentligt gerne skal fødes det første kuld hvalpe i vores kennel IshundFelding. Følg med her, vi kommer til at opdatere vores hjemmeside løbende de næste mange månder.


12.maj 2015: Så har Kennel IshundFelding fødselsdag. Vi har nemlig i dag fået den glædelige nyhed, at vores ansøgning om kennelmærke er godkendt af både DKK og FCI.


14. marts 2015: Anne har nu gennemført DKK's opdrætter uddannelse og vi har søgt om kennelmærke. Nu skal vi bare vente ca. 3 mdr inden vi får svar fra DKK om vores kennelnavn er godkendt....


17. Februar 2015: Yes, så kom svaret som vi har ventet på i en uge. Aura har A hofter.


Læs også her på denne hjemmeside om os og den måde, vi har hunde på.


2015

Ljúfa's første sne: Så kom den endelig - sneen. Her en lille billede serie med Ljúfa & Co i sneen. Klik her.


2014

Jul 2014: En julehilsen fra alle os til alle jer. Klik her.


November 2014: Anne er nu igang med DKK's opdrætter uddannelse og har i nu gennemført det første kursus i genetik. De sidste 3 kurser (adfær, reproduktion og jura) skal gennemføres i foråret 2015.


Oktober 2014: Alle hvalpene var her hos os for at fejre ½ års fødselsdag. Se dem som 6 mdr. gammel her.


April-Juni 2014: Vi havde vores første hvalpekuld i 2014. Det var-  og er stadig - en stor oplevelse at se 4 små hvalpe vokse op de første 8 uger hos os, og derefter kunne følge dem hos deres nye famile. Vi er utroligt beærede over, vi har fået så gode familier til alle vores små pelsede babyer.